Bouwkunde Delft krijgt 25 miljoen

Minister Ronald Plasterk (Onderwijs) stelt 25 miljoen euro beschikbaar voor de nieuwbouw van de Bouwkundefaculteit in Delft. Het gebouw van de Technische Universiteit (TU) brandde in mei af. "Het nieuwe gebouw moet een architectonisch icoon worden voor Nederland'', lichtte een woordvoerder van de minister toe.

Plasterk bracht vorige week een bezoek aan het terrein waar de faculteit stond. De sloop van het afgebrande gebouw is hier nog in volle gang. De TU krijgt verzekeringsgelden om de faculteit opnieuw te bouwen, maar Plasterk wil met zijn bijdrage "een verschil maken tussen een normaal gebouw en een architectonisch icoon"', aldus de zegsman.

Financiële steun
In juni zegde Plasterk al financiële steun toe voor het nieuwe gebouw. Hij deed dit tijdens de Architectuurbiënnale in Venetië, waar hij ook de aftrap gaf voor een ideeënprijsvraag voor het nieuwe faculteitsgebouw.

Naar aanleiding van deze prijsvraag hebben studenten, architecten en stedenbouwers uit binnen- en buitenland 460 plannen voor een nieuw gebouw ingestuurd, zo maakte de TU bekend.

Na de brand vonden de drieduizend studenten en ruim achthonderd medewerkers van Bouwkunde een werkplek in een tentencomplex naast het afgebrande gebouw. Sinds september heeft de faculteit een tijdelijk onderkomen gevonden in het voormalige hoofdgebouw van de TU aan de Julianalaan in Delft.

Bron: ANP

Deel dit artikel

permalink