Uitreiking BNA Kubus

Architectenbureau cepezed uit Delft ontvangt op vrijdag 12 december de BNA Kubus 2008 uit handen van minister Plasterk in gebouw Westraven in Utrecht.

Pieter van Wesemael spreekt over de nieuwe rol van de architect, en Jan Brouwer spreekt over de architectuur van cepezed.

De prestigieuze architectuurprijs de BNA Kubus is dit jaar toegekend aan architectenbureau cepezed voor het gehele oeuvre. De jury roemt het excellente vakmanschap en de consistente kwaliteit van het oeuvre.

Hoewel cepezed terecht bekend staat als een innovatief en technisch uiterst kundig bureau, wil de jury met deze prijs vooral benadrukken dat deze vaardigheden niet op zichzelf staan, maar altijd worden ingezet voor een hoogwaardige architectonische kwaliteit.

Recent werk van cepezed, waaronder kantoorgebouw Westraven, roept volgens de jury bewondering op door de consistente subtiliteit en lichtheid en de soms ijle, zinnelijke beheersing van ruimte en licht.

Rol van architect
Voorafgaand aan de overhandiging van de BNA Kubus door minister Plasterk, spreekt prof.dr.ir. Pieter van Wesemael, hoogleraar architectural design and urban cultures (AUC) aan de TU Eindhoven, over de nieuwe rol van de architect in het bouwproces. 

Deel dit artikel

permalink