’Snoepje van Hoogstraat’ straalt weer

Jarenlang was het niet om aan te zien. Het beroemde HUF-pand aan de Hoogstraat, een uit 1953 stammend rijksmonument van de hand van architectenduo Van den Broek Bakema, was verworden tot een rotte kies in één van de belangrijkste winkelstraten van de Maasstad.

Maar ’t kan verkeren. Na lange tijd ‘ingepakt’ te zijn geweest tijdens een grondige opknapbeurt, is het vanaf volgende week een waar lichtpuntje in hartje Rotterdam. "Het wordt weer helemaal zoals in ’53," zegt directeur Hans Schröder van projectontwikkelaar Provast, "het snoepje van de Hoogstraat."

Daarvoor moest wel heel wat gebeuren. Zo werden alle ramen vervangen door nieuwe, geïsoleerde exemplaren; een hele toer om die allemaal in de oude, ranke stalen profielen te krijgen. De verdiepingen werden één voor één aangepakt, met extra aandacht voor de monumentale onderdelen. Er kwam onder andere een lift in, het trappenhuis werd gerestaureerd, een kersverse entree eraan toegevoegd. "Een gebouw dat Rotterdammers enorm zal opvallen. Zeker met al het licht aan."

De onderliggende winkels worden binnenkort onder handen genomen. Op 1 maart wordt het hele complex opgeleverd.

Deel dit artikel

permalink