Groot enthousiasme over Ontwikkelingsvisie Noordvleugel Utrecht

Afgelopen donderdag hebben minister Cramer en wethouder Bosch van Utrecht als Randstad Urgent duo-partners de afspraken over de integrale Ontwikkelingsvisie van het Utrechtse deel van de Randstad 2015-2030 ondertekend.

Minister Cramer is enthousiast over de keuze van de regio voor binnenstedelijke verdichting, duurzame ontwikkeling en ruimtelijke kwaliteit: "Dat sluit naadloos aan op de structuurvisie Randstad 2040 van het kabinet, en op mijn inzet voor een mooi Nederland".

Veel groen
Wethouder Bosch van ruimtelijke ordening wijst op de bijzondere positie van de A12-zone tussen Oudenrijn en het verkeersplein Lunetten: "Dit gebied heeft alles in zich om uit te groeien tot een gevarieerd stedelijk woongebied met veel groen."

Een eerste verkenning moet voor de zomer van 2009 zijn afgerond. De uitkomsten daarvan kunnen dan worden meegenomen in de infrastructurele studies over de Ring Utrecht.

Ontwikkelingsvisie
De Ontwikkelingsvisie behelst onder meer de bouw van 65.500 woningen, waarvan 15.000 in Almere. Op die manier moet de druk op de Utrechtse woningmarkt worden verlicht.

De Utrechtse gedeputeerde Krol pleit dan ook voor een goede verbinding (OV en weg) tussen Almere, Amersfoort en Utrecht: "De verkenningen naar deze ontsluitingen dienen voortvarend te worden aangepakt."

Randstad Urgent-ambassadeur Marijke van Schendelen ten slotte laat zich lovend uit over de strategie om inzake bedrijventerreinen in te zetten op verdichting en transformatie.

Deel dit artikel

permalink