Energieopwekkende draaideur wereldprimeur op Bouwbeurs 2009

Van maandag 9 februari tot en met zaterdag 14 februari vindt in Utrecht wederom de Internationale Bouwbeurs 2009 plaats. Tijdens deze beurs presenteert Koninklijke Boon Edam de recentelijk geïntroduceerde wereldprimeur, een energieopwekkende draaideur.

Deze draaideur bespaart niet alleen op de energiekosten, maar genereert daarnaast energie als er een persoon door de deur loopt.
 
Het eerste exemplaar van dit type Tourniket is in oktober 2008 geïnstalleerd bij natuurcafé La Porte, de voormalige stationsrestauratie van station Driebergen/Zeist. Het natuurcafé is ontworpen door architectenbureau RAU uit Amsterdam, een architect gespecialiseerd in het ontwerp van energieproducerende, CO2-neutrale gebouwen met een gezond binnenklimaat.

De afgelopen maanden is er uit de markt al zeer veel interesse voor deze handbediende deur getoond. Reden hiervoor is het feit dat er steeds meer CO2-neutrale gebouwen worden gerealiseerd en dat veel grote bedrijven het milieu als strategisch onderwerp in hun meerjarenplannen hebben opgenomen.

Het ontwerp van de draaideur is van RAU Architects.

Deel dit artikel

permalink