Bouwers delen kaplaarsjes uit

Alle kinderen die in de nieuwe woonwijk Tabaksteeg in Leusden wonen, krijgen van de bouwers van de wijk een paar rubberen laarsjes cadeau.

Het natte winterweer leidt in de jonge woonwijk, waar nog volop wordt gebouwd, tot veel zand en modder. Veel straten bestaan nog voornamelijk uit zand, dat mensen onder hun schoeisel ongewild mee naar binnen nemen. ,,En kinderen die buiten spelen, hebben natuurlijk modderige schoenen,'' aldus een communicatieadviseur van ontwikkelaar GEM Tabaksteeg.

De laarsjesactie moet gezien worden als een gebaar naar deze bewoners, aldus de communicatieadviseur. "De mensen hebben, zeker in de deelwijk De Kreek die nu in aanbouw is, erg veel last gehad van bouwverkeer, zand en blubber. We vonden dat we voor hen iets moesten doen.

Vathorst
Bovendien hebben bewoners tijdens een inloopavond, maar ook op andere momenten, nogal eens aangegeven dat er voor de wijk zo weinig wordt gedaan. "Ze kijken dan naar Vathorst, de nieuwe wijk in Amersfoort, waar veel activiteiten worden georganiseerd. De mensen in Tabaksteeg voelen zich wat achtergesteld. We willen ze daarom met deze actie een beetje verrassen. We zullen sowieso in de toekomst wat meer activiteiten organiseren. Ook voor Leusden-Zuid bijvoorbeeld, waar mensen vinden dat alle aandacht naar Tabaksteeg gaat. Maar die twee moeten straks één geheel worden.''

Deel dit artikel

permalink