Ponskaartgebouw rijp voor sloop

Het Utrechtse onderwijscomplex De Uithof wordt de komende jaren fors uitgebreid. Er zijn plannen voor twee nieuwe woontorens, een manifestatieterrein, een openluchttheater en een extra supermarkt. De Ponskaart wordt waarschijnlijk gesloopt.

Het karakteristieke beige Wentgebouw - in de volksmond ook de Ponskaart- wordt na 2010 waarschijnlijk gesloopt, tenzij een externe partner het wil opknappen. Dat laatste is volgens de campusdirectie waarschijnlijk technisch en financieel te onaantrekkelijk, omdat het gebouw sterk verouderd is. De universiteit zelf heeft het na 2010 niet meer nodig, omdat alle gebruikers dan een plek hebben in andere gebouwen.

De in 1974 gebouwde beige kubus is een van de meest zichtbare gebouwen vanaf de A27. Het wordt ook wel de Ponskaart genoemd, omdat het patroon van de ramen lijkt op dat van oude computerponskaarten.

Het ontwerp van de kubus die 50 x 50 x 50 meter meet is van architecten Teun Koolhaas en Joost van der Grinten. In 2003 werd er al gesproken over sloop.

Deel dit artikel

permalink