Westerse landen nemen klimaatverandering minder serieus

Consumenten in opkomende economieën zijn bezorgder en tegelijkertijd meer bereid om op te treden tegen klimaatverandering dan die in westerse landen.

Dit blijkt uit een wereldwijd onderzoek van Accenture onder 10.000 consumenten in 22 landen, dat vandaag gelanceerd is. 53% van de bevolking van opkomende economieën geeft aan uiterst bezorgd te zijn over het klimaat, tegenover slechts 31% in de ontwikkelde economieën. In Nederland geeft slechts 18% aan uiterst bezorgd te zijn.

Groot contrast
Maar 13% van de Nederlanders gelooft dat klimaatverandering een rechtstreekse impact op hun leven zal hebben. Daarmee liggen ze ver onder het gemiddelde van 28% in andere westerse landen. Dit staat in groot contrast met de bevolking in opkomende economieën waarbij de meerderheid (56%) overtuigd is van de impact die klimaatverandering zal hebben op hun leven. Toch is 70% van de bevolking in die landen optimistisch dat klimaatverandering kan worden opgelost, tegenover minder dan de helft (48%) in ontwikkelde landen. Nederland zit hier tussenin met bijna tweederde van de bevolking (59%) die zegt optimistisch te zijn

Deel dit artikel

permalink