Tiende Europan van start

De tiende editie van Europan is van start gegaan. Tijdens deze tweejaarlijkse prijsvraag worden architecten jonger dan veertig jaar uitgenodigd om oplossingen aan te dragen voor reële locaties, die beschikbaar worden gesteld door opdrachtgevers en gemeenten. Europan Nederland heeft vier interessante locaties gevonden, in Emmen, Den Haag, Maastricht en Utrecht.

Op zaterdag 24 januari 2009 viert Europan Nederland de start van Europan 10 traditiegetrouw met een informatiemarkt voor potentiële deelnemers en andere geïnteresseerden. De informatiemarkt vindt plaats in het Nederlands Architectuurinstituut, Museumpark 25 te Rotterdam.

Het doel van deze dag is het informeren van de bezoekers over de Nederlandse prijsvraaglocaties. Gedurende de dag geven vertegenwoordigers van de locaties audiovisuele presentaties en zijn zij in informatiestands beschikbaar voor het beantwoorden van vragen. Daarnaast vinden er lezingen plaats door oud Europan-winnaars.

Een belangrijk moment tijdens deze dag is het rondetafelgesprek met de vertegenwoordigers van de Nederlandse locaties. Aansluitend op dit gesprek worden de overeenkomst en de intentieverklaring, waarmee de locaties zich verbinden aan de doelstelling van Europan om de winnende architecten een realisatieopdracht te geven, ondertekend.

De dag begint om 10.30 uur en is voor iedereen gratis toegankelijk.

Voore meer informatie: Europan

Uitverkoop
Tevens vindt 24 (en 25) januari de jaarlijkse uitverkoop van NAi Boekverkopers plaats. Een deel van het assortiment architectuur- en kunstboeken is afgeprijsd, waaronder vele oudere en licht beschadigde nieuwe titels. Met kortingen oplopend tot 80 procent!

Deel dit artikel

permalink