Except vormt strategische allianties met koplopers in de industrie

Het bureau Except van Tom Bosschaert neemt een grote vlucht. Het tegendraadse bureau is een strategisch alliantie aangegaan met vijf koplopers.

Except's unieke structuur als denktank voor de duurzame samenleving, advies, architecten en stedenbouwkundig bureau heeft geresulteerd in een hechte samenwerking met een groot aantal gelieerde industrieën.

Allianties met internationale koplopers op het gebied van architectuur, constructie, consultancy, onderzoek en project management maken een betere uitwisseling van kennis tussen vakgebieden mogenlijk, en Except's wens om samenwerking te gebruiken om innovatieve strategieën in de gebouwde omgeving te implementeren.

De koplopers zijn: 
- Transsolar Climate Engineering: Wereldwijd bekend en opererend ingenieursbureau voor bouwsystemen, klimaat en energiebesparing, gebaseerd in Stuttgart, Munich en New York.
- RAU Architects: een van de meest vooraanstaande duurzame architectenbureaus in Nederland, uit Amsterdam.
- POSAD: strategische ruimtelijke ordening en planning, gebaseerd in Den Haag.
- InnovatieNetwerk : onderzoekers & ontwikkelaars van innovatieve strategieen voor de gebouwde omgeving & agricultuur, uit Utrecht
- Oneplanetarchitecture: internationaal kennisinstituut op het gebied van duurzame architectuur en de samenleving, gebaseerd in Geneve.
- Shinsekai Analysis, Art, Urbanism & Economic Consultancy : Innovatieve inzichten in het samenspel tussen de maatschappij, economie, stedenbouw en kunst.

Except's oprichter, Tom Bosschaert: "Hoewel de economie problemen schept voor vele partijen, beginnen steeds meer bedrijven, gemeentes en instanties in te zien welke voordelen een bedrijf als Except kan bieden. Geïntegreerde, verantwoordelijke en innovatieve planning en ontwerp met brede kennis is een grote stap voorwaarts ten opzichte van de traditionele lineaire werkwijzen, ook in economische zin."

Bosschaert vervolgt: "Het is een hele interessante tijd voor ons. We werken aan duurzame geïintegreerde projecten van vele verschillende schaalgroottes - van privé huizen tot regionale gebieden. Deze nieuwe partners maken nog meer stroomlijning en efficientie in het aanpakken van deze complexe vraagstukken mogelijk."

Werkgebieden
Except heeft recentelijk haar operaties uitgebreid van haar bestaande basis in Nederland en de Verenigde Staten naar Istanbul, Turkije en Zurich, Zwitzerland. Projecten in 2009 bestaan uit onder meer stedelijk onderzoek naar duurzame strategieën op het Maasterras voor de gemeente Dordrecht, nul-energie privé huizen, nieuwe typologieen voor gebouwen met geïntegreerd wisselend programma, onderzoek naar Leed, Breeam en epc-standaarden, ontwikkeling van communicatie en visualisatie middelen, en verscheidene visualisatie projecten.

Meer informatie op www.except.nl, en op aanvraag via info@except.nl


Deel dit artikel

permalink