DHV meest transparante dienstverlener

Advies- en ingenieursbureau DHV blinkt uit als meest transparant in haar maatschappelijke verslag van dienstverleners in Nederland.

Dat blijkt uit de Transparantiebenchmark Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen 2008, uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Economische Zaken.

Opvallende score
De benchmark beoordeelt organisaties op transparantie en volledigheid in maatschappelijke verslaglegging. In de categorie 'dienstverlening', waar de meeste ingenieursbureaus onder vallen, is een stijgende trend waarneembaar.

Het rapport over DHV: 'Een opvallende score werd behaald door DHV: niet alleen een verschil van 27 punten met de onderneming die op één na hoogste score behaalde in deze sector, maar ook een verbetering van 28 punten ten opzichte van vorig jaar.'

Duurzaamheid blijft belangrijk
Ondanks de kredietcrisis is duurzaamheid een belangrijk onderwerp, vooral onder grote bedrijven. Marga Donehoo, Director Corporate Initiatives bij DHV: "Klanten, overheden, aandeelhouders en werknemers eisen meer dan winstgevendheid. Zij willen dat bedrijven hun verantwoordelijkheid nemen tegenover het milieu en hun maatschappij. Bovendien verwachten zij dat bedrijven daar open over zijn – niet alleen over wat je als bedrijf wél doet, maar vooral over wat je niet doet."

Met deze prestatie trad DHV aan tot de “kopgroep” van toonaangevende bedrijven op het gebied van maatschappelijk verslaggeving in Nederland.

Deel dit artikel

permalink