Housewarming: ‘Met gemak energie besparen’

Donderdag 26 februari 2009 in het Museon in Den Haag, een speciale bijeenkomst over Meer Met Minder.

Energiebesparing in bestaande gebouwen, daar gaat het Meer Met Minder om. We willen immers minder CO2-uitstoten en minder afhankelijk zijn van energie uit landen buiten de Europese Unie.

Bovendien biedt energiebesparing economische voordelen, want de energieprijzen zullen door schaarste verder stijgen. Meer Met Minder wil energiebesparing aantrekkelijker en gemakkelijker maken, aan vraagzijde en aanbodzijde. Voor particulieren, woningcorporaties en gebruikers van utiliteitsbouw. Voor de bouw- en installatiebranche.

Eenjarig bestaan
Meer Met Minder, het convenant tussen de bouwbranche, de energiesector, de installatiebranche en de rijksoverheid, bestaat in januari 2009 één jaar. In 2008 is een omvangrijk proces van start gegaan. Meer Met Minder heeft de eerste handvatten ontwikkeld. Hoogste tijd om terug te blikken en vooruit te kijken, samen met minister Eberhard van der Laan; Elco Brinkman, Bouwend Nederland; Hans Alders, EnergieNed; Marcel Engels, UNETO-VNI; Willem van Leeuwen, Aedes, de consumentenorganisaties en vele ervaringsdeskundigen uit het werkveld.

Bijeenkomst in Museon
Daarom is er donderdag 26 februari 2009 in het Museon in Den Haag, een speciale bijeenkomst over Meer Met Minder. De bijeenkomst bestaat uit drie delen.

Ten eerste: Over Meer met Minder Energie. Wat is Meer met Minder Energie? Waarom is het belangrijk? Wat zijn de doelstellingen?

Vervolgens wordt er gesproken over de visie achter Meer Met Minder. De convenantpartners werken vanuit gemeenschappelijke belangen. In dit interactieve deel wordt de visie toegelicht.

Tijdens het derde deel staat het maatwerkadvies centraal. Meer met Minder Energie organiseert cursussen voor aannemers, installateurs en adviseurs. Het maatwerkadvies staat daarin centraal en de rol die van dienstverlener die energiebesparing als integraal onderdeel ziet van een verbouwingsvraagstuk. Bovendien ontvangt de eerste lichting cursisten de deelnemersverklaring MMM.

Meer informatie en aanmelden op: www.metgemakenergiebesparen.nl

Deel dit artikel

permalink