Piet Hein Eek naar Strijp R in Eindhoven

Piet Hein Eek trekt met zijn ruim veertig medewerkers naar Eindhoven. Eind dit jaar is gebouw RK op Strijp R omgetoverd tot een spraakmakende plek. Met naast de werkplaatsen van de wereldberoemde ontwerper tal van andere gebruikers.

Piet Hein Eek groeide in Geldrop uit zijn jasje en zocht een nieuwe locatie. Het gezelschap trok naar Strijp S, maar Eek werd helemaal wild toen hij het gebouw RK op Strijp R zag: " Hier kunnen we al onze idealen, en zelfs méér, realiseren."

RK-complex
Op Strijp R – bijna twintig hectare groot – worden vrijwel alle bestaande gebouwen gesloopt. Ontwikkelaar Amvest zet er binnen afzienbare tijd zeshonderd woningen voor in de plaats. Eén van de weinige gebouwen die blijft staan is het RK-complex: ooit de keramische werkplaats van Philips.

Daar werden onderdelen voor radio's en televisies gemaakt. Het uit de jaren vijftig van de vorige eeuw daterende gebouw wordt zoveel als mogelijk in de oorspronkelijke staat gehouden. Eek is ook bijzonder gecharmeerd van 'het straatje' dat tussen deel 1 en 2 van gebouw RK loopt: "Dat is natuurlijk heel handig voor het transport en geeft ons gelijk de mogelijkheid om aan de overkant van de straat winkels onder te brengen."

De 10.000 vierkante meter biedt eind dit jaar onderdak aan een keur van activiteiten. Naast de werkplaatsen van 'Eek en Ruigrok bv' moet er een showroom komen waar de collectie van de vormgever kan worden getoond: " Dat is voor het eerst dat we dat op zo'n schaal kunnen doen en dat voelt héél goed. Bovendien zullen we daar ook werk van andere ontwerpers laten zien."

Bron: Eindhovens Dagblad

Foto: Tuinhuisje ontworpen door Piet Hein Eek

Deel dit artikel

permalink