Cramer praat in stadsregio Rotterdam over klimaatinitiatieven

Windmolens op de Tweede Maasvlakte, betere leerprestaties èn zuiniger energiegebruik in Rotterdamse schoolgebouwen, schone openbare verlichting, het energiezuinige Technopark, woningisolatie en duurzaam bouwen. Dat zijn onderwerpen die minister Cramer (VROM) op woensdag 25 februari bespreekt met Rotterdam.

De gesprekken vinden plaats op een moment dat het kabinet zich beraadt op voorstellen om de kredietcrisis het hoofd te bieden. Minister Cramer heeft daarbij speciale aandacht voor de klimaatdoelstellingen van het kabinet. De minister wil zich terplekke laten informeren over de vraag wat Rotterdam kan doen voor de economie en tegen de klimaatverandering.

Tour
Rotterdam is onder gemeenten koploper op dit gebied dankzij het Rotterdam Climate Initiative (RCI). Bewoners, bestuurders, instellingen en bedrijven zetten gezamenlijk projecten op en voeren deze uit. RCI heeft tot doel halvering van de CO2-uitstoot in 2025 ten opzichte van 1990, voorbereiding op klimaatverandering en versterking van de Rotterdamse economie.

Cramer bezoekt Rotterdam in het kader van de klimaatneutrale tour.

Deel dit artikel

permalink