Trouw en LLiNK lanceren 'de Duurzame 100'

Op zaterdag 7 maart verschijnt ‘de Duurzame 100’ in een speciale bijlage bij Trouw. De Duurzame 100 brengt de 100 invloedrijkste ‘duurzame Nederlanders’ in beeld. Wie zijn de mensen in Nederland die over genoeg daadkracht, charisma, contacten, kennis en visie beschikken om de wereld ook echt duurzamer te maken?

Experts zijn het erover eens: Nederland is zijn koppositie kwijt als het gaat over duurzaamheid. Waren we in de jaren tachtig nog een gidsland, nu zijn we ingehaald door Duitsland, Engeland en zelfs Spanje.

Duurzaamheid
Via ‘de Duurzame 100’ willen Trouw en LLiNK het containerbegrip duurzaamheid een duidelijker invulling geven volgens de definitie van Brundtland. Die stelt dat de huidige generatie de wereld niet slechter mag achterlaten voor de volgende generatie.

De Duurzame 100 staat dan ook in het teken van de drijfveren en het enthousiasme waarmee deze mensen werken aan een nieuwe kijk op de samenleving. Een samenleving die rekening houdt met de drie p’s (people, planet, profit).

Onze tips
Jón Kristinsson, Thomas Rau, Anke van Hal, Michiel Haas in de Top Tien. Eervolle vermeldling voor, de oprichters van de Dutch Green Building Council,  Annemarie van Doorn en Jack de Leeuw?

Deel dit artikel

permalink