Seminar en projectbezoek ’Crystal Court’

Donderdag 26 maart 2009 organiseert het Centrum Hout een projectseminar rondom het project Crystal Court’ en de houtsoort western red cedar. Deelname is gratis.

Op een van de mooiste locaties in Amsterdam Buitenveldert is het luxe, door Tangram Architekten, ontworpen appartementencomplex ‘Crystal Court’ verrezen. Het markante gebouw heeft een soort boomstructuur, waarbij de vier blokken appartementen met een bescheiden basis naar boven toe naar elkaar toegroeien.

Bij dit beeld past een gevel die de boomstructuur versterkt. Voor de gevelbekleding van dit sculpturale gebouw is daarom gekozen voor de veelzijdige en duurzame houtsoort western red Cedar. De indrukwekkende gevels zijn zorgvuldig ontworpen, gedetailleerd en in het werk aangebracht.

Western red cedar kent naast gevelbekleding echter nog veel meer toepassingsmogelijkheden, tedenken valt aan zonweringen, luiken, vlonders of aan dakbedekking in de vorm van shingles.

Seminar
Bovenstaande is voor Centrum Hout reden om op donderdag 26 maart 2009 van 13.30 uur tot circa 17.00 uur een projectseminar te organiseren rondom het project ‘Crystal Court’ en de houtsoort western red cedar.

Na een toelichting op het project door Tangram Architekten en Hillen & Roosen projectontwikkeling, volgt een informatieve lezing over de herkomst en ontwerp- en toepassingsmogelijkheden van western red cedar door de Western Red Cedar Export Association (WREA). Verder licht Centrum Hout de veelzijdigheid van houten gevelbekledingen toe, gevolgd met een presentatie door Stichting Hout Research over ‘afwerking en onderhoud van houten gevelbekledingssystemen’.

Na een bezoek aan het appartementencomplex Crystal Court kunt u deze informatieve middag afsluiten met een hapje en drankje. Ontvangst met koffie en thee is vanaf 13.00 uur in de Holiday Inn, De Boelelaan 2 te Amsterdam.

Deelname
Deelname aan dit seminar en projectbezoek is gratis. Het aantal plaatsen voor deelname is beperkt. Belangstellenden kunnen zich uiterlijk tot vrijdag 19 maart opgeven door bijbehorend antwoordfax te faxen naar 036-5329571 of mailen naar r.bodar@centrum-hout.nl

Meer informatie: www.centrum-hout.nl

Deel dit artikel

permalink