Stenen van Groningse kerk te koop

Wie altijd al een eigen stukje kerk heeft willen bezitten, kan vanaf vandaag in het Noord-Groningse dorp Garsthuizen terecht.

Daar gaan dan de naar schatting 40.000 stenen van de plaatselijke kerk in de verkoop. Met de opbrengst moet de basisrestauratie van het kerkgebouw betaald worden, maakte de Stichting Restauratie Kerk Garsthuizen bekend. Volgens de stichting moeten alle stenen van het in verval geraakte kerkgebouw vervangen worden.

Aardbeving
De kerk in Garsthuizen deed vorig jaar mee aan het AVRO-televisieprogramma De Restauratie, maar wist de hoofdprijs van 1 miljoen euro niet te winnen. In oktober werd het gebouw bovendien extra beschadigd door een aardbeving als gevolg van de aardgaswinning in de regio.

Koop een steen
Geïnteresseerden kunnen onder meer via de website www.kerkgarsthuizen.nl kerkstenen kopen voor tien euro per stuk om daarmee aandeelhouder van het kerkgebouw te worden.

Bedrijven en instellingen kunnen speciale stenenpakketten kopen. Het is de bedoeling dat de namen van de kopers na de restauratie op een Wall of Fame in de kerk terecht komen.

De burgemeester van de gemeente Loppersum, waar Garsthuizen onder valt, opent maandagmiddag om vier uur de ludieke verkoop met een 'stenenregen'.

Deel dit artikel

permalink