Carice van Houten heeft onbewoonbaar huis

Vocht en schimmel hebben het huis in De Pijp in Amsterdam dat Carice van Houten vorig jaar voor 1,2 miljoen euro kocht, onbewoonbaar gemaakt. In een kort geding eist ze een voorschot op een schadevergoeding van 57.000 euro.

Van Houten (die inmiddels al maanden bij familie en vrienden logeert) kocht het huis in de Eerste Jacob van Campenstraat met garage, patio en dakterras van architect Arrad Eschel, die het in 2004 volledig had gerenoveerd. Ze viel op de bijzondere architectuur.

Het huis zag er ook uit als nieuw. Kort voor de koop had van Houten in de logeerkamer op de begane grond wel een muffe lucht geroken. Eschel zou haar hebben verzekerd dat geen sprake was van een vochtprobleem. Van Houten liet echter in de koopovereenkomst opnemen dat als bouwkundig onderzoek toch een vochtprobleem aan het licht zou brengen, dit door de verkoper zou worden opgelost.

Van Houten wil het liefst het koopcontract laten ontbinden en alle kosten vergoed krijgen. Het ongedaan maken van de koopovereenkomst dan wel herstel gaat minimaal tien maanden kosten.

Deel dit artikel

permalink