Duurzaamheid een innerlijk proces

De inhoud van ‘Duurzaamheid, een innerlijk proces’ werpt een nieuw licht op de wereldproblematiek en hoe deze heeft kunnen ontstaan.

De mondiale crisis dwingt de mensheid om een keuze te maken: laten we de afbraak van maatschappelijke structuren en ecologische systemen op aarde ongemoeid, of maken we nú de
transitie mogelijk naar een ethische, verantwoorde en duurzame samenleving?

De inhoud van dit boek werpt een nieuw licht op de wereldproblematiek en hoe deze heeft kunnen ontstaan. Duidelijk is dat onethisch handelen op grote schaal de aanzet is geweest tot de afbraak waar we nu getuige van zijn. In de visie van de auteurs kan er geen duurzame samenleving ontstaan, als we niet eerst op innerlijk niveau aan harmonie werken.

Immers, we kunnen op het uiterlijke vlak wel een heleboel willen veranderen, maar als er op innerlijk niveau niets gewijzigd wordt, dan zal een duurzame samenleving ver van ons verwijderd blijven. Als wij niet veranderen, dan zullen de rampen op velerlei gebied alleen maar toenemen. Duurzaamheid is vanuit dit perspectief bezien niet alleen een natuurlijk, maar tegelijkertijd ook een innerlijk proces.

Ethisch, verantwoord en duurzaam ondernemen
In het ‘Handboek voor ondernemen in de Nieuwe Tijd’ is de methodiek op basis van de 4 p’s: ‘people, planet, profit en prophecy’ geïntroduceerd. In de wereld ontbreekt het vooralsnog aan het juiste leiderschap om de mondiale crisis bij de wortel aan te pakken. Visionair leiderschap is niet alleen een vereiste om richting te geven aan ethisch, verantwoord en duurzaam ondernemen (EVDO), maar ook de enige mogelijkheid om de leefbaarheid op aarde blijvend te garanderen.

Organisatievernieuwing op een hoger niveau wordt mogelijk als alle betrokkenen binnen een organisatie vanuit hun spirituele kracht, en op basis van ethische normen en waarden, naar werkelijke vernieuwing streven.

Dit zal een enorme sprong voorwaarts in bewustzijn impliceren als het gaat om ethisch, verantwoord en duurzaam handelen, leven en ondernemen, en daarmee ook voor het verkrijgen van een duurzame samenleving! 

Centre New Dimensions Lightwork
Ethisch, verantwoord en duurzaam ondernemen in een duurzame samenleving
Geïllustreerd l Pagina's 228 
142x23x200 mm 
verschenen maart 2009
Prijs: € 25,00 incl. BTW
ISBN/EAN 978-90-78843-05-4
Meer informatie www.centrenewdimensions.nl

Deel dit artikel

permalink