Woodchallenge 2009

De Vereniging Van Nederlandse Houtondernemingen (VVNH) en Centrum Hout de WoodChallenge ingesteld. Ook dit jaar willen de initiatiefnemers met deze prijsvraag studenten aansporen te excelleren in hout.

Opmerkelijke prestaties, technieken, ontwerpen, commerciële of innovatieve en praktisch uitvoerbare ideeën, die leiden tot een verbetering van het gebruik of imago van hout of houtproducten zullen worden gehonoreerd.

Iedereen mag mee doen
De studentenhoutprijs staat niet alleen open voor studies als Bouwkunde en Civiele Techniek aan Technische hogescholen en Universiteiten, maar ook voor alle andere technische opleidingen, zoals Technische Bedrijfskunde, Architectuur, Milieukunde en Biochemie.

Voorwaarden zijn in ieder geval dat de inzending betrekking heeft op een onderzoek of project uit het studiejaren 2007/2008 en/of 2008/2009 en dat de student(en) en hun begeleidende docenten verbonden zijn aan een Nederlandse onderwijsinstelling.

Uitdaging
De afgelopen jaren heeft de WoodChallenge bewezen dat het meedingen naar deze studentenhoutprijs ook een uitstekende gelegenheid is voor docenten en hun directies om de onderwijsinstelling breed te profileren. Tot dusverre werd het inzendingenveld gedomineerd door de Technische Universiteiten en enkele hogescholen. Hier ligt een uitdaging voor hogescholen en andere onderwijsinstellingen om dit in 2009 recht te zetten.

Jury
Centrum Hout heeft deskundigen uit de hout- en bouwkolom bereid gevonden de inzendingen te beoordelen op Challenge-gehalte, inhoud en praktische uitvoerbaarheid. De deskundige jury bestaat uit: ir. Els Zijlstra (bouwkundige en directeur en oprichtster van Materia, Enter); ir. Jan de Jong
(TNO Bouw en ondergrond, Delft); Hans de Groot (redacteur Het Houtblad, Rotterdam) en prof.ir. René van Zuuk (René van Zuuk Architekten, Almere). De heer ir. Eric D. de Munck (projectleider Centrum Hout, Almere) fungeert als secretaris.

Prijzen
De deelnemers strijden om de WoodChallenge-bokaal. De winnaar van de hoofdprijs ontvangt daarnaast een bedrag van € 1.000,-. Voor de tweede en derde prijs zijn respectievelijk € 400,- en
€ 200,- gereserveerd. Ook kan de jury besluiten tot het uitreiken van een extra aanmoedigingsprijs. De winnende inzendingen krijgen zoals gebruikelijk veel aandacht in de media, zoals in Het Houtblad.

Meer informatie: Wood Challenge

Deel dit artikel

permalink