Seminar De Duurzame Zweedse Stad

Een grote Zweedse handelsdelegatie onder leiding van koning Carl XVI Gustaf brengt van 21 tot 23 april een bezoek aan ons land.

Op het programma van de delegatie staat ondermeer een seminar in het Academiegebouw van de Leidse universiteit op 22 april. Daarin presenteren de Zweden de Duurzame Stad op zijn Zweeds, beter bekend als het SymbioCity-concept.

De naam verwijst naar symbiose, een term uit de biologie die een relatie tussen twee verschillende levende wezens (bijvoorbeeld een kreeft en een zeeanemoon) beschrijft, waarvan ze allebei voordeel ondervinden. In de context van de duurzame stad betekent symbiose het vinden van synergie in technologische systemen die de natuurlijke hulpbronnen ontzien en minder geld kosten.

Seminar
SymbioCity staat voor alle kennis en ervaring uit de Zweedse aanpak van Duurzaamheid. Het vertegenwoordigt een netwerk van honderden Zweedse adviseurs, aannemers en systeemfabrikanten. Het seminar in Leiden duurt van 14.30 uur tot 17.00 uur en wordt bijgewoond door de Zweedse Koning. Ook Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Willem-Alexander wordt verwacht.

Sprekers
Jan Björklund, Zweedse Minister van Onderwijs. Onderwerp: SymbioCity.
Edward Jobson, Directeur Milieu Volvo Bus. Onderwerp: Sustainable Urban Transport.
Thomas Davidsson, CEO Scandinavian Biogas: Onderwerp: Scandinavian Biogas.
Ten slotte komt de CEO van Wallenius Water praten over “Waste Water Treatment”.

De Nederlandse sprekers concentreren zich op de Netherlands Water Partnership. Het zijn:
Jules van Lier, Universiteit van Wageningen
Jaap van der Graaf, Technische Universiteit Delft
A. Molenaar, Rotterdam Climate Proof City

De Dutch Green Building Council mag een aantal van zijn participanten uitnodigen voor dit seminar. Geïnteresseerden kunnen zich hier aanmelden.

Deel dit artikel

permalink