Bijeenkomst Meten van Duurzaamheid

De BNA en Dutch Green Building Councel organiseren een informatiebijeenkomst over het meten van duurzaamheid. De bijeenkomst gaat vooraf aan de bekendmaking van het BNA Gebouw van het jaar 2009.

Het kabinet zet in op verduurzaming van de gebouwde omgeving als een van de middelen om sterker uit de economisch crisis te komen. Gemeenten èn opdrachtgevers vragen architecten steeds vaker om duurzame gebouwen en soms is het zelfs een voorwaarde om aan de slag te mogen gaan. Op 23 april organiseert de BNA in samenwerking met de Dutch Green Building Council een informatiebijeenkomst over het meten van duurzaamheid.

Hoe kan een architect aantonen dat een ontwerp duurzaam is? Hoe kunnen verschillende opties tegen elkaar worden afgewogen? En is duurzaamheid eigenlijk wel meetbaar?

De Dutch Green Building Council (DGCB) is een onafhankelijke organisatie, een initiatief vanuit de markt dat is voortgekomen uit de toenemende vraag naar een betrouwbare toetsing van duurzame ontwikkeling. Onder meer architecten, adviseurs en projectontwikkelaars zijn deelnemers in DGCB.

De DGCB opereert in een internationale context. De DGCB gaat certificaten verstrekken aan opdrachtgevers die de mate van duurzaamheid van hun gebouw of gebied hebben laten beoordelen volgens vooraf gestelde criteria op basis van BREEAM, een methode om duurzaamheid te meten. De methode wordt momenteel ontwikkeld door de participanten van DGCB.

BNA Gebouw van het Jaar 2009
De bijeenkomst vindt plaats voorafgaand aan de bekendmaking van het BNA Gebouw van het Jaar, waarbij verschillende sprekers verduurzaming van de gebouwde omgeving centraal stellen.

De locatie is Trouw Amsterdam, Wibautstraat 131, 1091 GL Amsterdam. Deelname aan de bijeenkomst is gratis.

Meer informatie: Programma
Meer informatie: Aanmeldformulier

Deel dit artikel

permalink