Architectuur in Nederland: Jaarboek 2008/2009

Het Jaarboek Architectuur in Nederland 2008/09 is weer verschenen.

Het Jaarboek Architectuur in Nederland 2008/09 is deze keer samengesteld door Samir Bantal, JaapJan Berg, Kees van der Hoeven en Anne Luijten. Dit jaar zijn door de redactie maar liefst 32 projecten uitgekozen die worden gepresenteerd als het beste dat de Nederlandse architectuur in het jaar 2008 te bieden heeft.

Daarbij laat de redactie de volledige breedte van de productie zien, van woningbouw en kantoren tot scholen en begraafplaatspaviljoens, zowel nieuwbouw als renovatie. De huidige economische crisis had nog geen invloed op de projecten die in 2008 zijn gebouwd, dat bewijst deze indrukwekkende selectie.

In zeven korte essays doet de redactie ook op journalistieke wijze verslag van het jaar. Hierin worden het actuele architectuurklimaat en zijn context nader beschouwd. De crisis komt daarin uiteraard aan de orde, evenals de gevolgen daarvan voor de (jonge) architect. En een steeds belangrijker wordende opgave als duurzaamheid, alsook een onderwerp als de kwaliteit van het bouwen worden besproken. Daarnaast zijn artikelen over kantorenbouw en diversificatie van het vak opgenomen.

Met projecten van:
Architekten Cie, Broekbakema, Cepezed, Claus en Kaan Architecten Amsterdam, Concrete, De Zwarte Hond, Geurst en Schulze, Grosfeld van der Velde architecten, Architectuurstudio HH, hvdn architecten, Architectenburo Jelle de Jong, JSA Jeroen Schipper Architecten, Karres en Brands, KCAP, Atelier Kempe Thill, Moriko Kira, Köther Salman Koedijk Architecten, Merkx + Girod,
Meyer en van Schooten architecten, Van den Oever Zaaijer en partners.

NAi Publishers
Redactie: Samir Bantal, JaapJan Berg, Kees van der Hoeven, Anne Luijten
Paperback | Geïllustreerd (kleur en zw/w) | 184 pagina’s | Formaat: 24 cm breed x 32 cm hoog
Nederlands/Engelse editie | ISBN 978-90-5662-686-0 | € 39,50
Vormgeving: Joseph Plateau

Meer informatie: NAi Publishers

Deel dit artikel

permalink