OVG klaar voor nieuwe fase

Karin Laglas (chief operational officer) treedt met ingang van 1 juli uit de directie van OVG Projectontwikkeling. Dit als gevolg van de hernieuwde duurzame focus van de ontwikkelaar.

Coen van Oostrom, CEO van OVG: “Karin heeft daartoe in goed overleg met de overige directieleden besloten. Haar vertrek heeft te maken met de hernieuwde focus van de organisatie op de ontwikkeling van duurzame kantoren in Nederland en Europa.”

Volgens Van Oostrom is OVG nu klaar voor een nieuwe fase: "De opnieuw geformuleerde focus, namelijk alleen nog maar duurzame kantoren in Nederland, maar ook in andere landen van Europa, is helder. Er is mij de afgelopen maanden vaak gevraagd, hoe het met OVG gaat. Wij zijn aan het einde van de tunnel en zien nu weer de horizon. We hebben al onze projecten opnieuw bekeken en doorgerekend en hebben duidelijke keuzes gemaakt in onze pijplijn."

Van Oostrom: "We hopen binnen een paar weken bekend te maken dat we met een aantal nieuwe projecten ook daadwerkelijk beginnen. Ook zit er een nieuwe projectfinanciering aan te komen, en dat is waarschijnlijk de eerste in Nederland sinds meer dan een half jaar. Dat betekent dat de banken alle vertrouwen hebben in ons bedrijf.”

De CEO van OVG heeft altijd de ambitie gehad van OVG de grootste kantorenontwikkelaar van Nederland en misschien wel van Europa te maken. Van Oostrom: "Het gaat me er niet zozeer om de grootste te zijn, maar wij willen de beste zijn. We horen en zien dat collega-projectontwikkelaars voor een belangrijk deel stoppen met het ontwikkelen van kantoren."

Van Oostrom schat dat minstens 50 procent van de ontwikkelaars die tot voor kort nieuwe kantoorgebouwen neerzetten, nu niet meer mee doet. "Er zijn nog maar een paar loketten open voor een eindgebruiker die een nieuw duurzaam kantoorgebouw van 15.000 m2 kan neerzetten. Dat is onze missie: duurzame kantoorgebouwen neerzetten, zoals de eindgebruiker die wil.'

Bron: Vastgoedmarkt

Deel dit artikel

permalink