Cradle to Cradle in de polder

Prof.ir. Peter Luscuere van de Technische Universiteit Delft organiseert 12 mei een symposium in de aula van de TU Delft met speciale gast prof.dr. Michael Braungart. Overige sprekers zijn o.a. Jan Rotmans en Marlon Huysmans.

Het symposium staat in het teken van de unieke samenwerking tussen prof.dr. Michael Braungart en het Rotterdam Sustainability Initiative.

Nederland speelt een voortrekkersrol op het gebied van Cradle to Cradle (C2C). Op het symposium staat deze buitengewone samenwerking tussen bedrijfsleven, overheden, en prof.dr Michael Braungart op het gebied van C2C centraal.

De dag geeft een voortreffelijk inzicht in de stand van zaken van C2C, welke richting het onderzoek aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) en de Technische Universiteit Delft (TUD) opgaat, maar ook hoe bedrijven C2C implementeren.

Programma
Lezingen worden gegeven door onder andere:
? Prof.dr. Michael Braungart: ‘Imagination Challenges and Reward Implementing Cradle to Cradle’
? prof.dr.ir. Jan Rotmans (EUR): ‘Cradle to Cradle requires a transition’
? ir. Marlon Huysmans (OVG): ‘Cradle to Cradle and how it challenges our company: It’s easy to say ‘no’. Smart people say ‘yes’
? prof.ir. Peter Luscuere (TUD en Royal Haskoning): ‘Energy an Exergy in Cradle to Cradle’

Rotterdam Sustainability Initiative

Op initiatief van Royal Haskoning is de stichting Rotterdam Sustainability Initiative (RSI) opgericht. Hierin participeren het ministerie van VROM, de Rijksgebouwendienst, De Koninklijke BAM Groep, OVG, Desso, TenneT, de gemeente Rotterdam (RCI), Cisco en Royal Haskoning.

De stichting heeft gelden bijeengebracht voor een leerstoel aan de Erasmus Universiteit voor prof.dr. Michael Braungart: ‘Cradle to Cradle in relatie tot duurzame systeeminnovaties en transities in theorie en praktijk’. Het onderzoek wordt aan de TU Delft verder uitgebreid op het gebied van energie, exergie en biologische kringlopen in de gebouwde omgeving onder leiding van prof.ir. Peter Luscuere.

Voor het inschrijfformulier en het volledige programma  www.klimaat-energie.com Locatie: TU Delft (aula).

Deel dit artikel

permalink