Groen filmfestival

Het allereerste groene film festival van Nederland is een feit. Strawberry Earth at the movies!

Op 5 en 6 juni brengen Greenchoice en Strawberry Earth de nieuwste en beste films met een groen thema naar Het Ketelhuis in Amsterdam.

Met Strawberry Earth events wordt bijgedragen aan een schonere wereld. Het Ketelhuis is bereid om de gehele omzet van het festival te investeren in het eco-vriendelijker maken van de eigen bioscoop.

Daarnaast wil de bioscoop ook nog eens tien jaar lang het geld dat ze besparen op energiekosten doneren aan Greenpeace. Met de expertise van sponsors en supporters wordt  Het Ketelhuis een duurzame bioscoop. Dankzij Greenchoice draaien alle films voortaan voor honderd procent op groene stroom.

Wereldpremière
De Franse film 'Home' van regisseur en fotograaf Yann Arthus-Bertrand en producer Luc Besson (van o.a. The Fifth Element en Leon), gaat op 5 juni zowel in Parijs als in Het Ketelhuis in wereldpremière!

Film over duurzaam bouwen
Er is ook aandacht voor duurzaam bouwen. De film Green Dragon over duurzaam bouwen in China wordt getoond. Voorafgaand aan de film zal Anne-Marie Rakhorst spreken over duurzaamheid.

Trailer: Green Dragon
Meer informatie: www.strawberry-earth.com

Deel dit artikel

permalink