Public Ideas Competition World Sustainability Centre Afsluitdijk

De Stichting Duurzaamheidscentrum heeft samen met de TU Delft en het Cartesius Instituut het initiatief genomen tot het uitschrijven van een openbare ideeënprijsvraag voor het “World Sustainability Centre Afsluitdijk”.

In het voorjaar van 2010 zal het kabinet zich buigen over de Toekomst van de Afsluitdijk. Het Duurzaamheidscentrum wil ter voorbereiding daarvan een gedegen onderbouwd advies uitbrengen over locatie, programma en gebouw van het op te richten centrum.

Deze prijsvraag wordt daarom uitgeschreven met als doel om ideeën voor een World Sustainability Centre Afsluitdijk aan te dragen die in het advies aan het kabinet over de toekomst van de Afsluitdijk een plaats kunnen krijgen.

Icoon van duurzaamheid

Het is de ambitie van de uitschrijver om de Afsluitdijk als icoon van duurzaamheid beleefbaar te maken. De grens van zoet en zout, de bescherming van een groot deel van Nederland tegen overstromingen, de ligging tussen de Waddenzee - die de Werelderfgoed-status krijgt - en het IJsselmeer: dit alles maakt de Afsluitdijk een bijzondere locatie.

Deelname aan deze prijsvraag staat open voor (teams van) architecten, stedenbouwkundigen en landschapsontwerpers. De inzender (of de hoofdontwerper) dient te zijn ingeschreven bij de Stichting Bureau Architectenregister dan wel bij het erkend beroepsregister in het land van vestiging.

Deelname

Deelname is uitsluitend mogelijk na aanmelding en na betaling van een inschrijfgeld van € 100. Voor aanmelding dient gebruik te worden gemaakt van het aanmeldformulier op www.worldsustainabilitycentre.org.

In het wedstrijdprogramma dat u kunt downloaden van de website zijn de vraagstelling en alle regels die gelden tijdens deze prijsvraag gespecificeerd.

Deel dit artikel

permalink