Rockwool Award voor William McDonough

De Deense Rockwool Award 2009 is toegekend aan William McDonough. Deze schrijver, architect en ontwerper ontvangt de prijs ter waarde van 80.000 euro vanwege zijn verdiensten op het gebied van energie-efficiënte gebouwen en duurzame steden.

McDonough kenmerkt zich door vooruitstrevende ideeën over duurzaam bouwen en is met name bekend om zijn Cradle to Cradle-concept. Dit duurzame denken is door velen enthousiast omarmd en wordt gezien als de basis voor industriële ontwikkeling in de toekomst.

De Rockwool Award wordt toegekend aan mensen die zich onderscheiden op het gebied van oplossingen voor akoestisch en thermisch comfort en binnenklimaat.

Nieuwe zienswijze
De jury kende de prijs toe aan McDonough, vanwege zijn ideeën over stedenbouwkundig ontwerp, energie-efficiënte gebouwen en industriële processen. Naast zijn veelzijdige activiteiten, is hij ook bekend van het Cradle to Cradle-concept, wat staat voor een oneindige kringloop.

Jurylid Curt Liliegreen: "Met Cradle to Cradle heeft McDonough een nieuwe zienswijze gecreëerd. Hij benadert industriële processen vanuit een totaal andere zienswijze en vanuit een andere context. McDonough heeft een vernieuwende filosofie en probeert op theoretische wijze nieuwe, duurzame productie te creëren vanaf de basis.”

Deel dit artikel

permalink