Thema-avond/expertmeeting duurzaam bouwen

Op 18 mei 2009 is er vanaf 19.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis in Rijssen een openbare thema-avond van de commissie Grondgebied over duurzaam bouwen.

Aangezien de raad in 2008 heeft verzocht om het passiefhuis-concept in Rijssen-Holten te introduceren, wordt op deze avond ook nadrukkelijk aandacht besteed aan dit bouw-concept.

Duurzaamheid concreet toepassen
Het begrip duurzaamheid is niet meer uit onze samenleving weg te denken. Maar hoe passen we duurzaamheid nu concreet toe? Waar kunnen we aan denken en hoe pakken we dit aan?
Deze onderwerpen en meer komen aan de orde tijdens de thema-avond/expertmeeting over duurzaam bouwen.

Deskundigen vanuit het onderwijs en het bedrijfsleven laten zien wat duurzaamheid inhoudt en hoe het vormgegeven kan worden. De huidige inzichten passeren de revue en we nemen een kijk in de toekomst.

Passiefhuis
Als concreet voorbeeld wordt ingegaan op een duurzaamheidsaspect dat samenhangt met energiebesparing, namelijk het passiefhuis. Het begrip passiefhuis staat onder meer voor een specifieke bouwstandaard voor woningen met een comfortabel binnenklimaat, gedurende zowel het zomer- als het winterseizoen, met een beperkt verwarmingssysteem en zonder de toepassing van actieve koeling.

Iedereen die belangstelling heeft voor dit thema is welkom bij deze bijeenkomst. Rond 21.30 uur volgt een discussie en de avond wordt afgesloten met een informeel deel.

Foto: Gemeentehuis Rijssen

Deel dit artikel

permalink