Spaar-vloer

Noel Riel doet mee met de Trouw Idealenprijs om de Spaar-vloer onder de aandacht te brengen.

Wat is er zo bijzonder aan de Spaar-vloer?
" Het is algemeen bekend dat vloeren met vloerverwarming een huis energie-zuiniger verwarmen. Huizen met vloerverwarming zijn aangenaam zijn voor de bewoner. Ze zijn stofarm en hebben een gezond binnenklimaat. En zo zijn er nog wel voordelen op te noemen, bijvoorbeeld dat het om een anhydrietgietvloer gaat en die zijn arbeidsvriendelijker dan zand-cement dekvloeren. Verder is het bevestigingssysteem van de verwarmingsslangen in Spaar-vloeren zo is dat de buis in het hart van de vloer komt te liggen. En is daarmee sneller dan systemen die de buis onder in de vloer hebben. Er is zo'n 25 procent minder energiegebruik door Spaar-vloeren."

Wie is de bedenker van het systeem?
"Dat is Maarten Abeln, de man met wie ik 14 jaar samenleefde en werkte. Hij is een groot deel van zijn leven bezig geweest met advisering op met name het gebied van geluidisolerende vloeren.
Bestaande bevestigingssystemen van vloerverwarming vond hij risicovol voor de geluidisolerende laag. Vandaar dat hij samen met de verwarmingsdeskundige een bevestigingssysteem bedacht dat gebruik maakt van het feit dat verwarmingsslangen willen gaan opdrijven in de anhydrietgietmortel.
De prijsstelling hoorde bij het geluidisolerende pakket. Op zijn ziekbed vroeg hij mij na zijn dood iets met zijn ideeen verder te doen. Zo ontstond het idee voor de Spaar-vloer."

Hoe zit het met de kosten?
"Door de samenwerking tussen twee elkaar aanvullende bedrijven is er nu een prijsstelling bereikt waardoor huizen met vloeren met vloerverwarming niet duurder hoeven te zijn dan radiatorenverwarming. Dit in combinatie met een dekvloer, levering en de garantie van dit alles wordt door een partij. Dat is volgens mij uniek."

Hoe werkt de Trouw Idealenprijs precies?
"Het aanklikken van de link geeft direct mijn inzending. Om mee te tellen moet iemand wel 'iets' schrijven! Hoe meer reacties hoe groter de kans dat de jury er verder naar kijkt!"

Link:  Trouw
Meer informatie over info@spaarvloeren.nl

Deel dit artikel

permalink