100.000 extra Rotterdamse bomen

In de komende dertig jaar moet Rotterdam er 100.000 bomen bijkrijgen. Dat wil GroenLinks dat het ‘100.000 bomenplan’ woensdag overhandigde aan Peter Lamers, de nieuwe wethouder voor buitenruimte.

In Rotterdam staan 550.000 bomen. "Minder dan één boom per inwoner," merkt raadslid Arno Bonte op. De meeste bomen staan in parken, in het Kralingse Bos en langs de Rottemeren.

In de helft van de Rotterdamse straten is geen of nauwelijks een boom te bekennen. Daar wil GroenLinks verandering in brengen met het aanplanten van 3300 bomen per jaar in de komende dertig jaar.

Kaalslag

Bonte wil ook dat het nieuwe bomenbestand gevarieerder wordt dan nu. "Daarmee beperk je boomziektes en massale kaalslag als ze door ziekte of ouderdom allemaal gelijktijdig worden gekapt." Groen Links wil meer snelgroeiende populieren, groenblijvende naaldbomen en fruit- en bloesembomen die in het voorjaar bloeien.

De gemeenteraad heeft eerder al gezegd dat Rotterdam er groener op moet worden. In september zal de wethouder zijn visie ontvouwen over het openbaar groen in de stad.

Deel dit artikel

permalink