GroenLinks wil 'groene woonbonnen'

De overheid moet energiezuinigere huizen stimuleren door groene woonbonnen te verstrekken. Dat stelt GroenLinks-parlementariër Ineke van Gent tegenover NU.nl.

Met de bonnen ter waarde van 500 euro worden huizenbezitters gestimuleerd hun woningen te isoleren of te voorzien van zonnepanelen of groene daken.

De groene woonbon moet volgens Van Gent wel beperkt blijven tot huizen van twintig jaar en ouder. Ook hebben mensen met inkomens vanaf een ton geen recht op de kortingsbon.

Maatregelen
Volgens Van Gent heeft het kabinet weliswaar maatregelen voorgesteld om de woningmarkt in crisistijd te steunen, maar ontbreekt hierbij de vergroening van bestaande koopwoningen.

De GroenLinks-politica stelt dat er bij invoering van de woonbonnen sprake is van een win-win situatie. "Het is goed voor het milieu, zorgt voor banen en is goed voor de portemonnee van de huizenbezitters."

Banen
GroenLinks heeft berekend dat deze maatregel het Rijk 350 miljoen gaat kosten. Doordat de investeringen in energiezuinigere huizen banen oplevert hoopt de partij dit bedrag terug te kunnen verdienen. Woensdagmiddag vergadert de Tweede Kamer met minister Van der Laan over dit onderwerp.

Deel dit artikel

permalink