Symposium Herstructureringsproject De Zunne

Op dinsdag 16 juni 2009 organiseert Centrum Hout samen met de Vereniging van Houtskeletbouwers (VHSB) een symposium rondom het herstructureringsproject De Zunne, dat op dit moment wordt gerealiseerd in Groningen.

Project De Zunne, uitgevoerd in opdracht van woningbouwcorporatie Lefier, is onderdeel van de herstructurering van de wijk De Wijert-Noord en bestaat ondermeer uit 22 betaalbare stadswoningen en 10 sociale huurwoningen die worden gebouwd met als uitgangspunt de Cradle to Cradle gedachte.

Verder zijn belangrijke uitgangspunten: energiezuinig, goede geluidsisolatie en ventilatie, minder warm in de zomer en comfortabel en veilig wonen. Het instrument GPR dubo is gehanteerd om het plan te toetsen op haar duurzaamheid. Houtskeletbouw blijkt hiervoor de meest geëigende bouwmethode. De opdrachtgever woningbouwcorporatie Lefier, architecten Inbo adviseurs en bouwer VDM zullen het project en achtergronden toelichten.

Daarnaast zijn een afvalverwerkingsspecialist en ook de nabij gelegen opleiding - die met haar leerlingen een actieve rol spelen bij het project - bereid gevonden om een toelichting te geven op belangrijke aspecten rondom het project. Achtergrondinformatie over het project vindt u op www.wonenindezunne.nl

Rondleiding
Na afloop van de presentaties zal een bezoek worden gebracht aan de, in verschillende uitvoeringsstadia, in aanbouw zijnde woningen. Het symposium zal plaatsvinden van 14.00 uur tot circa 18.00 uur. Vanaf 13.00 uur wordt u met een lunch ontvangen in De Bolster, Multatulistraat 91 te Groningen.

Kosten
Voor de deelname wordt een bedrag van 75,- (excl. btw) per persoon gevraagd. Studenten kunnen gratis deelnemen bij overlegging van een kopie van de geldige studentenkaart. Het aantal plaatsen voor deelname is beperkt. Belangstellenden kunnen zich tot en met maandag 8 juni opgeven door te mailen naar r.bodar@centrum-hout.nl 

Meer informatie: www.centrum-hout.nl

Deel dit artikel

permalink