Amsterdam Duurzaam

Amsterdam Duurzaam vindt dit jaar plaats rondom World Environment Day op zaterdag 6 juni op het Westergasfabriekterrein.

Amsterdammers, maar natuurlijk ook niet-Amsterdammers, kunnen tijdens dit festival kennismaken met de duurzame stad. Ook vind je er tips & tricks voor een duurzame lifestyle!

Verbetering (leef)klimaat
Amsterdam is zeer actief op het gebied van duurzame ontwikkeling, CO2-reductie en verbetering van het leef- en werkklimaat in de stad. Als initiatiefnemer van Amsterdam Duurzaam wil de stad dat samen met belangrijke partners uit het bedrijfsleven, onderwijs en (woning)bouw laten zien.

Daarnaast willen zij laten zien wat de Amsterdammer zelf kan doen aan duurzaamheid en verbetering van hun eigen (leef) klimaat.

Festival Amsterdam Duurzaam
Het publieksevenement inspireert en nodigt het publiek uit om samen te werken aan een betere toekomst voor de stad. Het festival vindt plaats op zaterdag 6 juni en is gratis toegankelijk. Het Westergasfabriek terrein op zich is een goed voorbeeld van hoe Amsterdam aan duurzaamheid werkt.

Het aanbod aan activiteiten op deze dag loopt uiteen van presentaties tot markten en duurzame wedstrijden tot een fietstocht door het havengebied. Het festival is opgebouwd rond een de thema’s: Energie, Financiën, Voeding, Duurzame Mobiliteit, Design & Mode en Duurzaam Bouwen.

Wie, wat, waar?
Locatie: Westergasfabriekterrein
Datum: 6 juni 2009
Tijd: 11.00 tot 18.00 uur
Toegang: gratis

Meer info: Amsterdam Duurzaam

Deel dit artikel

permalink