Rendement van maatschappelijk vastgoed

De SEV Realisatie organiseert op 23 juni 2009 de IPSV-themabijeenkomst ‘Rendement van maatschappelijk vastgoed’.

Multifunctionele accommodaties zijn de trend. Gemeenten en woningcorporaties sturen hierop, waarbij steeds vaker de corporatie het voortouw bij de investering neemt.

In een IPSV themabijeenkomst in 2008 over dit onderwerp was de conclusie dat accommodaties geen doel maar een middel zijn.

Aandachtspunt is dat het bijna altijd relatief dure vierkante meters zijn. Wil je met andere gebouwen kunnen concurreren dan is er sprake van een ‘onrendabele top’. In hoeverre is deze acceptabel? Dat hangt af van de maatschappelijke opbrengst.

Sprekers
Marc van Leent van de Wijkplaats vertelt over de keuzes waarvoor corporaties staan, hoe deze geoperationaliseerd kunnen worden in een ondernemingsplan voor maatschappelijk vastgoed.

Klaas Mulder van Laagland’advies vat de meest relevante ontwikkelingen samen en laat zien hoe woningcorporaties en gemeenten hier met het aanbod van maatschappelijk vastgoed efficiënt en doelmatig op kunnen inspelen.

Voor wie
SEV Realisatie organiseert deze bijeenkomst in opdracht van het ministerie van VROM, voor betrokkenen van IPSV-voorbeeldprojecten, de 40 Wijken en alle andere professionals in de stedelijke vernieuwing.

Het totaal aantal deelnemers is beperkt, de aanmeldingen worden in volgorde van binnenkomst behandeld.

Tijd, Locatie, kosten
Begintijd: 13.00u - eindtijd: 17.00 uur
Locatie: Short Stay Facility, M.H. Trompweg 235, 3317 NE Dordrecht
Kosten: deelname is gratis

Meer informatie: SEV

Deel dit artikel

permalink