KernTeam Urgenda Limburg gestart

Tot en met 2011 is het consortium KernTeam Urgenda Limburg vaste adviespartner voor de Provincie Limburg in de beeldbepalende gebiedsontwikkelingen in deze provincie.

In Limburg gevestigde adviseurs en landelijk opererende stichtingen zijn verenigd in het consortium KernTeam Urgenda Limburg.

Dit omvat méér dan samenwerking tussen vakgebieden: de teamleden kiezen voor een toekomstgerichte en integrale benadering van gebiedsontwikkeling, waarin het zoeken naar belangensynergie met de publieke en private partners van de Provincie de doelstelling is. Samen met hen wil het KernTeam resultaten boeken.

Innovatie en duurzaamheid
De krachtenbundeling is ingegeven door de Europese aanbesteding voor adviesdiensten in gebiedsontwikkeling van de Provincie Limburg. De onderliggende visie en aanpak zijn beproefd: onder meer bij de stichting Urgenda, een landelijke actieorganisatie voor innovatie en duurzaamheid.

De stichting is ervan overtuigd dat duurzaamheid en innovatie hand in hand gaan én een sociaal-maatschappelijke en economische meerwaarde opleveren. Dit wordt bewezen in Urgendaprojecten als het Stationsgebied Utrechtse Heuvelrug/Zeist en Stadhavens Rotterdam.

Regionale betrokkenheid
Essentieel in de beproefde aanpak van stichting Urgenda is het creëren van brede regionale betrokkenheid en draagvlak: dit maakt dat ambitieuze projecten uitvoerbaar worden.

Daarom zijn in het KernTeam koplopers in Limburgse gebiedsontwikkeling verenigd. Deze partijen werken al jaren met en voor Limburgse private en publieke partners aan gebiedsontwikkeling.

De visie van stichting Urgenda wordt gedeeld door alle teamleden en nog eens versterkt door de deelname van de Planet Prosperity Foundation. Deze stichting is onder meer bekend doordat zij verantwoordelijk was voor de introductie van het Cradle-to-Cradle principe in Limburg.

Foto: Stadshavens Rotterdam

Deel dit artikel

permalink