One Planet Foundation

De One Planet Foundation is een katalysator en kraamkamer voor innovatieve duurzaamheidprojecten.

Zij zet zich in voor klimaatbescherming en behoud van een leefbare wereld door het verminderen van CO²-uitstoot en de mondiale voetafdruk. Vanaf heden is zij te vinden opwww.oneplanet.org. De One Planet Foundation, die voorheen Stichting EcoVilla heette, is verheugd over haar nieuwe site.

Uitdagende projecten
Opgericht in 2006, timmert de One Planet Foundation hard aan de weg naar een duurzamere toekomst. Vanuit haar kantoor in Amersfoort initieert en ontwikkelt een team van enthousiaste mensen inspirerende projecten die men in staat stelt om duurzamer te leven en te werken.

Via haar nieuwe website wil One Planet consumenten en het bedrijfsleven uitnodigen om kennis te maken met haar werk en haar uitdagende projecten.

Draagkracht van de aarde
Directeur Paul Heistein legt hun drijfveer uit: “Iedereen die zijn of haar kinderen en kleinkinderen lief heeft, heeft de verantwoordelijkheid om voor hen een leefbare wereld achter te laten. Dat begint met het besef van hoe jouw eigen dagelijkse gewoontes zich vertalen in directe- en indirecte milieueffecten. Ons huidige leef- en consumptiepatroon verbruikt te veel fossiele energie en schaarse bronnen als grond, bos en vis waarmee wij in rap tempo de draagkracht van de aarde beschadigen ten koste van onze nakomelingen."

In Nederland leven we alsof wij twee aardbollen hebben. Heistein: "Er is maar één planeet en wij moeten snel de overgang maken naar een moderne, aantrekkelijke en betaalbare levenwijze die past binnen de hernieuwbare grenzen van onze kwetsbare aarde. Het pad naar duurzaamheid moeten wij met elkaar uitvinden en volgen, en One Planet Foundation is een katalysator en facilitator op dat pad.”

Logo
Ook het logo van de Foundation is veranderd om nog beter onze doelstelling uit te dragen; terug naar een mondiale voetafdruk van één aarde. De drie cirkels staan voor de mondiale voetafdruk van de gemiddelde Europeaan die met haar huidige consumptiepatroon drie planeten nodig heeft. Door een duurzame levensstijl te promoten wil One Planet dit terugbrengen naar een toegestane mondiale voetafdruk van één planeet.

De Green Fan
Omdat de huidige IT infrastructuur veel CO2-uitstoot veroorzaakt, heeft One Planet ervoor gekozen om haar website onder te brengen bij een groene webhost. De website mag daarom het Green Fan logo dragen.

Deel dit artikel

permalink