TransformatieSpecial

Aedes en SBR organiseren 17 juni een TransformatieSpecial over het herbestemmen van monumentale gebouwen.

Op 25 maart jl heeft het Kabinet opgeroepen tot een impuls voor het herbestemmen van leegstaande monumenten. Naast een oproep om investeringen in herbestemmingsprojecten te versnellen via o.a. BLS en ISV, stelt het Kabinet zelf EUR 8 miljoen beschikbaar specifiek voor herbestemmingsprojecten in de Krachtwijken.

MoMo

Herbestemmen is een belangrijk onderdeel van de gewenste Modernisering Monumentenzorg (afgekort 'MoMo') die het Kabinet eind vorig jaar vaststelde. Zorgen voor monumenten moet aantrekkelijker worden én afgestemd op de praktijk.

Kortom, de hoogste tijd om van gedachten te wisselen over deze herbestemmingsimpuls en de frisse wind in de monumentenzorg. Op 17 juni vindt er een TransformatieSpecial plaats over dit onderwerp.

Sprekers
* Lisa Johnson, directeur SLS Leiden
* Marleen Slooff en Ronald Pellemans, Bureau Monumenten en Archeologie (BMA) in Amsterdam
* Anita Blom en Tjeerd de Boer, Ministerie van OCW
* Sander Gelinck, SBR
* Maarten Georgius, Aedes

Datum, plaats, tijd en kosten
Datum: 17 juni 2009
Plaats: Aedes, Hilversum
Tijd: 14:00 - 17:00, afgesloten met een borrel
Kosten: € 50,- (gratis voor Leden TransformatieNetwerk)

Bestemd voor: Medewerkers corporaties, gemeenten, architecten, adviseurs

Aanmelden
De middag wordt georganiseerd door Aedes en SBR. Deelname aan de discussiebijeenkomst staat open voor iedereen. Het aantal plaatsen is echter beperkt.
Meer informatie en aanmelden: www.woneninkantoren.nl

De bijeenkomst is onderdeel van de Kennisimpuls transformatie leegstaand vastgoed die SBR samen met Aedes, VNG, NVB, SEV Realisatie en Bouwend Nederland en in opdracht van het Ministerie van VROM organiseert.

Deel dit artikel

permalink