Rotterdamse kubuswoningen herbergen hotel

Een deel van de zogeheten kubuswoningen in Rotterdam zal voortaan fungeren als hotel. In de paalwoningen van architect Piet Blom opent Stayokay vandaag een accommodatie met 49 kamers.

De bijzondere architectuur van de woningen in de vorm van een gekantelde kubus is al sinds de bouw, 25 jaar geleden, een trekpleister voor toeristen. In de kubus was jarenlang de Hogeschool Rotterdam gehuisvest.

Stayokay, de jeugdherbergen-nieuwe-stijl, gaat naast de kamers, waarin 245 gasten kunnen overnachten, een restaurant en vergaderruimte exploiteren. Het interieur is ontworpen door Edward van Vliet.

Enkele kamers zijn voorzien van stapelbedden. Het hostel heeft kamers voor twee tot acht personen en is daardoor geschikt voor zowel individuele gasten als families en groepen. Een overnachting kost vanaf 23,50 per persoon, inclusief ontbijt.

Enige jaren geleden werd een plan van de gemeente om de superkubus te gebruiken voor de huisvesting van 25 ex-gedetineerden slecht ontvangen. Omwonenden zagen er niets in.

Deel dit artikel

permalink