Slecht binnenmilieu Zijlwijkschool

Alleen extra ramen en meer luchtroosters kunnen het probleem van vervuilde lucht in de Zijlwijkschool in Leiden oplossen.

De licht in de klaslokalen bevat en te hoog gehalte aan kooldioxide. Met ander ventilatiegedrag van de larearen valt dat probleem niet op te lossen, zo is uit onderzoek van de GGD gebleken.

Klachten
Door het slechte binnenklimaat hebben leerlingen en leraren van de school al jaren regelmatig last van hoofdpijn, vermoeidheid en droge kelen.

Het bestuur van de school vroeg de gemeente om mechanische ventilatie in het gebouw aan te brengen, maar daar wilden de burgemeester en wethouders niet aan. Dat leidde tot een aantal rechtzaken.

Aanpak
De gemeente ziet nu wel in dat er iets moet gebeuren, zegt Gerda van den Berg (onderwijs). "We weten dat een slecht binnenmilieu een ongunsitge invloedf heeft op de gezondheid en op het leerproces. Als dat niet goed is, moeten we ingrijpen."

De school heeft van de GGD het advies gekregen zonwering aan te brngen, de gordijnen vaker te wassen en plafondplaten met vochtplekken te vervangen.

Deel dit artikel

permalink