Gevel als intelligente energieregelaar

Kozijnfabrikant Schüco integreert energiebesparende functies onzichtbaar in een modulair gevelsysteem.

Energie efficiente geveloplossingen waren in het verleden vaak beperkt.  De functionele elementen waren op onestetische wijze zichtbaar. De Schüco E2 Gevel integreert de ventilatie, zonwering en opwekking van zonneenergie in een gevelconcept, dat natuurlijk ook goed geïntegreerde deuren en ramen omvat.

Modulair
De Schüco E2 Gevel is een modulair te integreren bouwsysteem. De diverse functies zijn onzichtbaar in ranke profielen weggewerkt, waardoor de ontwerpvrijheid voor de architect toeneemt. Aan de binnenzijde van het gebouw is de beschikbare ruimte groter doordat de ventilatiekanalen achterwege kunnen blijven. Daarom is het belangrijk al vroeg in het ontwerpproces met de mogelijkheden van het systeem rekening te houden.

Besparing
De energiewinst is groot. De fabrikant stelt dat de gevel het mogelijk maakt de primaire energiebehoefte voor verwarming, koelen en ventilatie met 50 procent meer te reduceren dan wordt geëist door het Duitse energiebesparingbesluit van 2009. Met de decentrale ventillatietechnologie kunnen energiekosten met 30 procent naar beneden worden gebracht ten opzichte van traditionele systemen.

Informatie: www.schueco.nl

Deel dit artikel

permalink