Wonen in kantoren

Nieuwe website over ontwikkelingen van de noodzakelijke en uitdagende transitie van kantoren naar woningen.

In het kader van de Transformatiewijzer, het transformeren van kantoorgebouwen, zijn er twee succesvolle bijeenkomsten geweest; 20 mei bij SBR in Rotterdam en op 17 juni bij Aedes in Hilversum. Er liggen vele uitdagingen voor betrokken partijen. Architecten, corporaties en gemeenten schuiven aan om de mogelijkheden te bespreken.

De leefbaarheid van steden is gebaat bij levendig gebruik van gebouwen en hun omgeving in plaats van leegstand en verloedering. Leegstaande kantoren bieden goede mogelijkheden voor binnenstedelijk wonen, vaak in bijzondere gebouwen en op unieke plaatsen in de stad. De leegstand neemt door de economische achteruitgang weer toe na een afname in de afgelopen jaren. De toekomst voor verouderde gebouwen is zorgelijk. Daarom zijn nieuwe bestemmingen en andere transformaties een interessante optie.

Actieplan
SBR en SEV Realisatie geven in 2009 een impuls aan de kennis over kantoortransformatie. De Kennisimpuls wordt georganiseerd in opdracht van het Ministerie van VROM/WWI als een onderdeel van het Actieplan Woningbouwproductie van de Minister voor Wonen, Wijken en Integratie. Er wordt samengewerkt met Aedes, Bouwend Nederland, NVB de Regieraad Bouw Randstad, de Vereniging Wonen boven Winkels en de VNG.

Met de website www.woneninkantoren.nl zijn de ontwikkelingen en nieuwe bijeenkomsten en excursies overzichtelijk weergegeven.


Deel dit artikel

permalink