Uitstootteller wil bewustwording creëren

De zogenaamde Carbon Counter houdt sinds vorige week bij hoeveel broeikasgas er inmiddels in de atmosfeer zit.

De teller op Madison Square Garden in New York is volgens initiatiefnemer Deutsche Bank de eerste wetenschappelijk gestaafde teller die de CO2-uitstoot bijhoudt.
De input komt van het Massachusetts Institute of Technology dat wereldwijd metingen doet. De Carbon Counter staat nu op een uitstoot van 3.642 miljard kilogram. Elke seconde komt daar ongeveer 800.000 kilogram bij.

De teller is onderdeel van de campagne ‘Know the Number’ die wordt gesponsord door een duurzaamheidsonderdeel van Deutsche Bank. “Met de teller proberen we het ingewikkelde onderwerp klimaatverandering te vereenvoudigen om zo bewustwording te creëren”, zei een woordvoerder van DB na de lancering. Hier een link naar een clipje met een uitgebreider uitleg door Kevin Parker van de Deutsche Bank.

Cijfers
Typisch bank denken om een CO2 uitstoot in cijfers weer te geven. Er bestaan soortgelijke tellers die bijvoorbeeld de kosten van de oorlog in Irak weergaven. Dan is de link met de eigen situatie snel te leggen. Het Carbon Counter cijfer zegt de man in de straat toch niets?
Als je toch een klimaatneutraal LED display gebruikt, laat er dan een meer aansprekend plaatje op zien. Een grafische weergave in kolommen als schoorstenen of bijvoorbeeld een steeds groter wordende zwarte wolk over de aardbol.

Deel dit artikel

permalink