Glasfolie bespaart energiekosten

Het Hilton hotel in Wenen gaat reduceert de CO2 emissie door het bekleden van haar ramen met zonwerende glasfolie.

In de zomer wordt de zonnewarmte naar buiten gereflecteerd en daalt de temperatuur met 10°. In de winter wordt de opgewekte verwarming teruggekaatst in de kamer, wat een gemiddelde energiebesparing geeft tot 25 procent.

Eén van de leveranciers van zonwerende folies is het Belgische bedrijf Luxasolar. De gelijknamige Clear View folie is een Kyoto-oplossing voor wie geen airco of koelingsysteem heeft. En wie airco combineert met Luxasolar ziet tijdens de maanden mei tot oktober zijn energiefactuur dalen tot gemiddeld 30procent, claimt de producent.

Luxasolar werkt als een filter. Warmte-instraling tot ca. 22°C wordt doorgelaten, daarboven wordt de zonnewarmte gefilterd. Hoe hoger de temperatuur, hoe meer temperatuurdaling Luxasolar veroorzaakt. In de winter wordt de temperatuur gemiddeld verhoogd met 3,5°C.

In het Hilton hotel in Wenen waar 1.000 m² glasfolies werd geïnstalleerd, is de folie goed voor een besparing van 230.000 KWH per jaar en een reductie van CO2-emissies met 72.000 Kg per jaar.

Ook in het gebouw van de Europese Commisie-DG Milieu te Brussel, waar het departement Klimaatverandering en Kyoto resideert, werd 2.300m² Luxasolar Clear View geïnstalleerd.

informatie: www.luxasolar.nl


Deel dit artikel

permalink