Subsidie Energieneutrale Kantoren en Scholen

Op 1 juli 2009 opent SenterNovem de tender voor praktijkprojecten voor energiezuinige kantoorgebouwen en schoolgebouwen in het basis- en het voortgezet onderwijs. Er is in totaal 5.450.000 euro subsidie beschikbaar voor haalbaarheidsstudies en voor praktijkprojecten.

De regeling voor haalbaarheidsstudies werd op 25 juni jl. geopend. Minister Van der Laan van Wonen Wijken en Integratie stelt beide subsidies beschikbaar en draagt daarmee bij aan de kabinetsdoelen voor energiebesparing uit het werkprogramma Schoon en Zuinig.

SenterNovem handelt de subsidieaanvragen af, zij doet dat onder de noemer Unieke Kansen Programma Naar Energieneutrale Scholen en Kantoren (UKP NESK).

Haalbaarheidsstudies
Bij de haalbaarheidstudies wordt de helft van de studie gesubsidieerd met een maximum van 15.000 euro per project. De subsidieaanvragen voor de haalbaarheidsstudies worden behandeld in volgorde van binnenkomst (‘Wie het eerst komt, het eerst maalt’). In totaal is er voor de haalbaarheidsstudies 450.000 euro beschikbaar.

Aanvragen
De subsidie aanvragen voor de haalbaarheidsstudies moeten uiterlijk 3 augustus 2009 (17.00 uur) in het bezit van SenterNovem zijn. De haalbaarheidsstudies kunnen als goede onderbouwing dienen voor de praktijkprojecten.

Voor de praktijkprojecten is de subsidie afhankelijk van de toekomstige mate van energiezuinigheid van het gebouw. Voor deze projecten is de subsidie maximaal 500.000 euro per project. De subsidieaanvragen worden met elkaar vergeleken op basis van onder andere CO2-reductie, verbetering binnenklimaat (scholen), innovatief vermogen, samenwerkingsverband, slaagkans en herhalingspotentieel.

De subsidiepot van 5 miljoen euro wordt toegekend aan de projecten die het beste uit de vergelijking komen. De subsidieaanvraag voor praktijkprojecten moet uiterlijk 3 december 2009 (17.00 uur) in het bezit van SenterNovem zijn.

Meer informatie: SenterNovem

Deel dit artikel

permalink