Wijziging woningwaarderingsstelsel

De Woonbond, branchevereniging van corporaties Aedes en WWI-minister Van der Laan hebben een akkoord bereikt over wijziging van het woningwaarderingsstelsel (wws).

De wijziging stimuleert investeringen in verbetering van de energieprestatie van huurwoningen tot energielabel B. Ook bevat de wijziging prikkels voor het labelen van huurwoningen. Huurders krijgen de mogelijkheid om bezwaar te maken tegen het toegekende energielabel. De Tweede Kamer moet nog vergaderen over het voorstel.

Convenant
Met het in oktober 2008 ondertekende 'Convenant Energiebesparing Corporatiesector' kwamen Woonbond, Aedes en de ministeries van VROM en WWI al overeen dat het wws zodanig moest worden aangepast dat een goede energieprestatie meer en een slechte minder punten oplevert dan in het huidige stelsel.

De wijziging is zo vormgegeven dat er voor verhuurders stimulansen van uitgaan om de energieprestatie van hun woningen te verbeteren. De Woonbond is zeer verheugd over het bereikte akkoord. Directeur Ronald Paping: "Met dit resultaat kunnen huurdersorganisaties en hun verhuurders een extra slag maken op het gebied van energiebesparing."

Beleidsbrief VROM

Deel dit artikel

permalink