CS Rotterdam krijgt licht van zonnecellen

Met zonnecellen in het glas van de overkapping van het Centraal Station in Rotterdam wil spoorbeheerder Prorail de energie opwekken die nodig is voor de verlichting van het gebouw.

De cellen komen komen boven de sporen en beslaan een oppervlakte van 3000 tot 7000 vierkante meter, zegt Prorail-manager Eric van der Meer.

Prorail tekent vandaag een akkoord met aannemer TBI Infra, dat de bouw van het nieuwe station mag uitvoeren. De voorbereidingen beginnen na de bouwvak, de reizigers zullen begin volgend jaar de eerste gevolgen merken. Dan worden perrons en spoorvakken tijdelijk buiten dienst gesteld.

Het contract tussen Prorail en TBI vertegenwoordigt een waarde van 135 miljoen euro. Met de bouw van Rotterdam Centraal Station is in totaal 660 miljoen euro gemoeid. Het openbaar vervoersknooppunt moet eind 2012 klaar zijn.

Nog meer goed nieuws voor de Rotterdammers. De  belettering van het oude gesloopte Centraal Station in Rotterdam keert terug op het nieuwe station. Daarmee gaat een wens van veel Rotterdammers in vervulling.

Deel dit artikel

permalink