Dijksma roept scholen op hun gebouwen op te knappen

Staatssecretaris Sharon Dijksma van Onderwijs roept alle basisscholen op om met hun gemeente te gaan praten over het opknappen van hun onderkomens. Het kabinet heeft immers ruim 100 miljoen euro uitgetrokken voor energiebesparende maatregelen en verbetering van het binnenklimaat van scholen.

Volgens Dijksma komt het zelden voor dat er zo’n bedrag beschikbaar is voor een snelle, landelijke investering in scholen. Zo veel mogelijk scholen moeten daar snel op inspringen. "Op gemeentelijk niveau zal uiteindelijk de afweging gemaakt worden welke school de investering het beste kan gebruiken." De maatregel is tegelijk een crisismaatregel, doordat er meer werk door ontstaat.

Impuls bouwsector
"Het is in het belang van leerlingen, leraren en de economie dat de aanvragen zo snel mogelijk kunnen worden behandeld. Zo komen de maatregelen tijdig ten goede van het onderwijs en krijgt de bouwsector ook zo snel mogelijk een impuls", zegt Dijksma.

Elke gemeente heeft recht op een deel van de 100 miljoen euro. Een voorwaarde voor toekenning is wel dat gemeenten zelf minstens 40 procent bijdragen.

Bron: Bouwend Nederland

Deel dit artikel

permalink