Bijeenkomst: 'Luchtdicht bouwen'

SBR organiseert op 7 oktober de visiebijeenkomst  'Luchtdicht Bouwen, een paradoxale noodzaak?' in het stadion van de Rotterdamse voetbalclub Excelsior.

Het thema Luchtdicht Bouwen is enigszins controversieel, omdat het bij sommigen de associatie met óngezond bouwen oproept. De ontwikkelingen op het gebied van duurzaam bouwen en energiebesparing onderstrepen de noodzaak ervan echter steeds meer.

Steeds belangrijker
Luchtdicht bouwen wordt steeds belangrijker. Niet alleen om het energiegebruik in gebouwen terug te dringen, maar ook met het oog op comfort en het voorkomen van bouwfysische problemen op het gebied van akoestiek, inwendige condensatie en waterdichtheid.

Zo worden er bijvoorbeeld bij het energiezuinige concept Passiefhuis hele strikte eisen gesteld aan de luchtdichtheid. Uit de praktijk blijkt dat er veel vragen zijn op het gebied van luchtdicht bouwen en dat de aandacht voor het onderwerp groeit. Fouten in ontwerp of uitvoering resulteren vaak in hoge herstelkosten.

Alternatieven
SBR presenteerde deze zomer een geheel herziene versie van haar publicatie 'Luchtdicht Bouwen'. Die vormt de aanleiding en de basis voor de visiebijeenkomst op 7 oktober. Tijdens de bijeenkomst komen de theorie, de effecten op comfort en gezondheid en de praktijk van luchtdicht bouwen aan de orde.

Ook besteedt men aandacht aan alternatieven als 'Dampopen Bouwen'. Verschillende sprekers zorgen ervoor dat uw vakkennis in drie uur tijd weer geheel up-to-date is!

Aanmelden en kosten
Geïnteresseerden kunnen zich via de SBR-website aanmelden. De kosten voor het bijwonen van de visiebijeenkomst zijn EUR 195,-.

Het is ook mogelijk om aan de bijeenkomst deel te nemen én de geheel herziene uitgave van 'Luchtdicht Bouwen' te bestellen: actieprijs EUR 265,-. Dat scheelt EUR 19,- in de winkelprijs.

Datum
7 oktober 2009, ontvangst 13.30 uur, afsluiting 17.00 uur.

Locatie
Brasserie Woudestein (Businessclub) - Excelsior Stadion te Rotterdam.

Deel dit artikel

permalink