Duurzame minerale wol, Knauf Insulation

Natuurlijk bruin…de nieuwe generatie duurzame minerale wol met Ecose Technology van Knauf Insulation.

Deze minerale wol onderscheidt zich door de natuurlijke bruine kleur en wordt geproduceerd met een nieuw bindmiddel. Dit bindmiddel maakt de minerale wol zeer aangenaam in gebruik, aangezien het voelbaar zachter is, minder stof afgeeft en geurloos is.

Daarnaast behoudt de minerale wol alle superieure eigenschappen; zowel de thermische, akoestische, mechanische, geluidsabsorberende eigenschappen, als het brandgedrag en de recyclebaarheid. Deze innovatie versterkt de positie van minerale wol als de isolatie van de toekomst.

Minerale wol
Ecose Technology is een nieuw, fenol en formaldehydevrij bindmiddel, gebaseerd op duurzame materialen in plaats van petrochemische derivaten. De minerale wol wordt geproduceerd zonder toegevoegde kleurstoffen en chemicaliën.

Aangezien er bij de productie van het bindmiddel, tot 70% minder energie gebruikt wordt, is het bewezen duurzamer voor het milieu.

In de tweede helft van 2009 zal Knauf Insulation de nieuwe generatie minerale wol met Ecose Technology volledig gecertificeerd op de markt brengen.

Meer informatie: Ecose Technology
Meer informatie: Knauf Insulation

Deel dit artikel

permalink